Розпочинається реєстрація учасників ЗНО 2022 року

01 лютого розпочинається реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання.

Цього року учасники ЗНО матимуть можливість безоплатно скласти тестування з п'яти навчальних предметів, а також обратидо складання додаткові предмети за плату.

Реєстрація на тестування триватиме до 09 березня 2022 року. Водночас комплекти реєстраційних документів учнів (слухачів, студентів) для проходження державної підсумкової атестації у формі ЗНО керівники закладів освіти мають надіслати до 01 березня 2022 року.

У 2022 році державну підсумкову атестацію у формі ЗНО проходитимуть випускники старшої школи, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти.

Кожен зареєстрований учасник зовнішнього оцінювання має право скласти тести не більш ніж з п’яти навчальних предметів за кошти державного бюджету. Якщо учасник бажає скласти тести більше ніж з п’яти навчальних предметів, він зможе зробити це на платній основі.

Випускники шкіл 2022 року, які у 2022 році здобувають повну загальну середню освіту, обов’язково складають ДПАу формі ЗНО з чотирьох навчальних предметів:

· української мови (усі завдання сертифікаційної роботи) або української мови і літератури (в оцінку ДПА зараховується частина тесту з української мови);

· математики (рівень стандарту або профільний залежно від того, на якому рівні цей предмет вивчався в школі);

· історії України (частина тесту «Період XX – початок XXI століття») або іноземної мови (рівень стандарту або профільний залежно від того, на якому рівні цей предмет вивчався в школі) – за вибором випускника;

· одного з навчальних предметів за вибором випускника: історія України, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова.

Випускники шкіл реєструватимуться на проходження ЗНО у своєму закладі освіти.

Які предмети обрати для вступу до закладів вищої освіти

Для вступу до вишу для навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра абітурієнт має подати сертифікати ЗНО зтрьох конкурсних предметів (двох у випадку проведення творчого конкурсу). Якщо як конкурсний предмет встановлено іноземну мову, вступник матиме право подавати сертифікат ЗНО з однієї з іноземних мов (англійська, німецька, французька або іспанська) на власний розсуд.

Конкурсні предмети, з яких вступник має надати сертифікати ЗНО, визначені Умовами прийому до вищих навчальних закладів у 2022 році залежно від спеціальності, обраної абітурієнтом.

Графік проведення тестів ЗНО у 2022 році

Графік проведення зовнішнього незалежного оцінювання визначається згідно з затвердженим Міністерством освітикалендарним планом проведення зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до закладів вищої освітиу 2022 році.

У 2022 році зовнішнє незалежне оцінювання розпочнеться 23 травня тестуванням з фізики, також у травні випускники шкіл складуть тести з хімії та української мови, української мови та літератури. ЗНО з інших предметів відбудеться з 1 по 17 червня 2022 року.

Кiлькiсть переглядiв: 0