Книготерапія для школярів

02.01.2024 року у Метрошколі для учнів п’ятих та шостих класів Харківського ліцею № 142 та Харківської гімназії № 123 було проведено бібліотечний урок «Книготерапія для школярів під час воєнного стану». Мета заходу - створити свято та подарувати позитивні емоції дітям, стимулювати творчу активність. розвивати читацький інтерес, навчити дітей аналізувати, порівнювати, робити висновки із чарівної історії, адже кожна з таких історії – це нові знання, враження, емоції.

Під час заходу діти дізнались про важливість та користь читання. Бібліотекарі звернули увагу учнів на те, що читання є важливим у час миру і добробуту, але ще важливішим — у часи випробувань, які випали на нашу долю через війну. Наголосили, що книжки можуть стати для читачів захистом, друзями і порадниками, вчителями і лікарями

Учні з цікавістю прослухали поради Софії Павлівської про вибір книжок, ознайомились з представленою літературою на книжковій виставці «Дивосвіт різдвяних свят», дізнались які Діди Морози є в різних країнах світу, прочитали казку Н. Забіло «Два Морози» та порівняли її з казкою М. Михайлова «Два Морози». Найбільш дітям сподобалось творче завдання намалювати свого вигаданого Діда Мороза.


Кiлькiсть переглядiв: 0