Відкриття кабінету безпеки

Клас безпеки у гімназії відкрито!

5 січня у межах реалізації спільного всеукраїнського проєкту Міносвіти і ДСНС у Харківській гімназії №123 відбулось відкриття класу безпеки, який облаштували педагоги, учні і батьки освітнього закладу за підтримки місцевої влади та надзвичайників.

Проєкт “Клас безпеки” спрямовано на посилення профілактичної роботи з питань безпеки життєдіяльності здобувачів освіти, формування в учнів здоров’язбережувальних компетентностей, отримання знань щодо правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, розуміння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування вмінь надання домедичної допомоги.

Навчальне приміщення розділене на кілька навчальних зон, обладнане інвентарем та навчальними посібниками для проведення занять з мінної безпеки, безпеки дорожнього руху, пожежної безпеки, домедичної допомоги. Тут діти різних вікових груп зможуть в теорії і на практиці в ігровій формі навчатися основ пожежної та протимінної безпеки, правил поведінки під час сигналу «Повітряна тривога», правил надання домедичної допомоги із залученням працівників ДСНС, Національної поліції, медиків та інших.

Відкривали клас безпеки разом з адміністрацією гімназії учні-учасники ДЮПР. Вони розповідали тематичні вірші та демонстрували веселі руханки, які допомагають дітям в ігровій вивчати алгоритм дій в умовах надзвичайної ситуації.

Гості, які завітали на цю подію до навчального закладу – співробітники ВЗНС по Салтівському району ХМТГ Харківського РУ ГУ ДСНС Станіслав Горбась та Ангеліна Завдорожня, інспектор з охорони праці Управління освіти адміністрації Салтівського району Людмила Федорченко – побажали дітям отримати у класі безпеки багато корисних знань та щасливого дитинства під мирним небом України.

На сьогодні такі тематичні класи мають вкрай важливе значення, адже знання з безпеки – запорука успішного та безпечного майбутнього країни. Наочне знайомство дітей з небезпечними ситуаціями допоможе їм краще осягнути рівень загрози та добре запам’ятати, як слід діяти в екстремальних умовах.

Кiлькiсть переглядiв: 0