Відзначаємо 210 День народження Тараса Шевченка

9 березня 2024 року Україна відзначатиме 210 річницю від дня народження видатного поета, художника, громадського діяча, титана духу й пророка Тараса Григоровича Шевченка.

Тарас Шевченко… Такий великий, що бути більшим не можна. Як Україна. Він вічний, як саме життя, тому став нашою долею і заповітом. Він так любив Україну, він линув до неї душею! Їй віддав себе, їй присвячував твори, задля неї пішов у безсмертя.

Традиційно до Дня народження Кобзаря у гімназії проводиться Шевченківський тиждень. Педагоги організовують тематичні уроки й заходи, присвячені життю й творчості поета: віртуальні подорожі до музеїв та по шевченківських місцях, вікторини, «музичні кафе» , конференції, літературні читання, конкурси малюнків до творів поета та марафон читців полум’яних творів Тараса Шевченка.

Тараса Шевченка справедливо можна назвати легендарним пророком на всі часи. Шевченкове “Борітеся – поборете! Вам Бог помагає!” звучало на Революції Гідності (2013–2014 рр.) і лунає в окопах незламної України під час повномасштабної війни.

Кiлькiсть переглядiв: 0